French Revolution

Suntem bucurosi sa raspundem tuturor intrebarilor pe care le primim in magazine, pe canalele de social media, la telefon sau pe e-mail. Pe cele mai frecvente le-am selectat pentru toti cei interesati. 

1. Ce înseamna cuvantul "eclair" in limba franceza?

In limba franceza "eclair" inseamna "fulger", ceea ce ne poate oferi o buna explicatie a numelui acestei celebre prajituri, un ecler bun se mananca foarte repede.

2. Care este forma corecta a pluralului cuvantului "ecler"?

Cel mai bine ne lamureste DEX-ul in acest caz, pluralul este "ecleruri", dar este acceptata si forma "eclere".

3. Cum recunoastem un ecler autentic?

Eclerul se compune din trei parti: choux, crema si glazura. Retetele difera de la un cofetar la altul si sunt foarte mult influentate de calitatea ingredientelor.

Choux - Aluatul pentru painica ce da forma specifica eclerului se numeste Pâte à Choux si contine urmatoarele ingrediente: lapte, apa, unt, faina, oua, zahar si sare.

Crema - Crème Pâtissière si Crémeux sunt cele doua tipuri principale de creme ce intra in alcatuirea unui ecler excelent. Respectarea traditiei cofetariei frantuzesti este esentiala, ceea ce presupune numai ingrediente de baza de cea mai buna calitate: lapte, smantana, oua, unt.

Glazura - Clasicul fondant, alaturi de ganache-ul de ciocolata, de caramel, frisca, fistic, fructe, coaja de lamaie verde sau portocala, sunt doar o parte din multitudinea de gusturi, texturi si decoruri ce contribuie la conturarea personalitatii unui ecler.

4. Care este originea si calitatea ingredientelor folosite?

Priceperea cofetarilor, calitatea si prospetimea ingredientelor, dar si consumul eclerului exclusiv in ziua in care a fost produs, sunt elementele definitorii ale unei experiente desavarsite in lumea cofetariei.

Oua - Folosim oua proaspete, din surse atent selectionate.

Produse lactate - Untul (82% grasime), smantana naturala pentru frisca (35% grasime) si laptele (3,5% grasime) sunt ingredientele de baza ce se regasesc in eclerurile noastre. Lucram cu producatori de traditie din Franta datorita calitatii constante si capacitatii lor de a ne asigura cantitatile de materie prima de care avem nevoie.

Ciocolata - Avem doi producatori preferati, Cacao Barry si Valrhona.

Fistic si alune de padure - Ingrediente din Italia cu origine certificata DOP, ceea ce inseamna o calitate sigura.

Fructe - Folosim fructe proaspete de sezon sau piureuri naturale 100%, pentru a pastra neatinse caracteristicile fructelor culese la momentul potrivit.

Caramel - Caramelul il producem chiar noi din smantana naturala, zahar si unt sarat frantuzesc.